Redigeringsverktøyet i korte trekk
En omvisning i redigeringsverktøyet: den øverste linjen, blokkpanelet, lerretet og innstillingspanelet, og hvordan lagring, angre og tastatursnarveier fungerer.
Redigeringsverktøyet er der du bygger sidene i butikken din. Du ser hver side slik en besøkende vil se den, og du endrer den ved å velge ting, dra dem rundt og fylle inn innstillingene deres. Ingenting du gjør her er synlig for besøkende før du publiserer.
Åpne redigeringsverktøyet
- Åpne dashbordet for nettstedet ditt.
- Klikk på Rediger nettsted øverst i venstremenyen.
Et helt nytt nettsted åpnes i redigeringsverktøyet av seg selv, rett etter at du har valgt et design. Se Opprett ditt første nettsted.
De fire områdene
Redigeringsverktøyet har en linje øverst og tre kolonner under den: blokkpanelet til venstre, siden din i midten (lerretet) og innstillingspanelet til høyre.

Den øverste linjen
Fra venstre mot høyre inneholder den øverste linjen disse kontrollene:

- Dashbord tar deg tilbake til dashbordet for nettstedet ditt.
- Lagringsstatusen forteller deg hvor arbeidet ditt står. Lagret, ikke publisert betyr at endringene dine er lagret i utkastet, men at den ekte butikken din ikke viser dem ennå. Lagret og publisert betyr at den ekte butikken din samsvarer med det du ser. Du ser også Lagrer… et øyeblikk etter hver endring, og Ikke lagret hvis en lagring mislykkes.
- Boksen med nettstedsnavnet viser navnet på butikken din. Klikk på den for å gi nettstedet nytt navn.
- Sidevelgeren (den viser navnet på siden du er på, for eksempel Hjem) lister opp sidene dine. Velg en for å redigere den. Administrer sider nederst i listen åpner sidebehandlingen. Se Legg til og administrer sider.

- Skrivebord, Nettbrett og Mobil bytter skjermstørrelsen du designer for. Se Gjør at nettstedet ser riktig ut på mobil og nettbrett.
- Klokkeikonet (Sikkerhetskopier) åpner de lagrede sikkerhetskopiene dine. Se Angre endringer og gjenopprett en tidligere versjon.
- Angre og Gjør om.
- Vis live nettsted) åpner den ekte butikken din i en ny fane. Det vises når du har publisert.
- Forhåndsvisning viser hele nettstedet ditt, med fungerende lenker og alt, i en ny fane. Se Forhåndsvis nettstedet før publisering.
- Publiser legger endringene dine ut i den ekte butikken din. Se Publiser det første nettstedet ditt.
- Kontomenyen helt til høyre inneholder tema og språk for selve Payly (de endrer ikke butikken din), i tillegg til Innstillinger, Payly-forsiden og Logg ut.
Blokkpanelet
Venstre kolonne starter med Blokker, byggeklossene du kan legge til på en side, sortert i grupper: Grunnleggende, Medier, Oppsett, Butikk, Markedsføring og Menyer og skjemaer. Dra en blokk inn på siden, eller klikk på den for å legge den til nederst i den gjeldende seksjonen. Se Legg til, flytt og endre størrelse på blokker.
Bla ned i samme kolonne for å finne Struktur, en liste over topptekst, seksjonene på den gjeldende siden og bunntekst, med en knapp for Legg til seksjon. Se Arbeid med seksjoner.
Lerretet
Midten av skjermen er siden din. Den tegnes av den samme koden som tegner den ekte butikken din, så det du ser, er det besøkende får. Klikk på en blokk eller seksjon for å velge den. En valgt blokk får en blå kant, håndtak for å endre størrelse og en liten verktøylinje med knappene Dupliser, Rotasjon og Slett. Lenker på lerretet åpnes ikke når du klikker på dem.
Innstillingspanelet
Høyre kolonne har to faner:
- Valg viser innstillingene for det du har valgt. Når ingenting er valgt, viser den innstillingene for selve siden: Tittel i nettleseren, Beskrivelse i søk og bryteren Dette er butikksiden. Velger du en blokk, viser den innstillingene for den blokken, gruppert under overskrifter som Generelt, Typografi, Størrelse og plassering og Administrer. Klikk på en overskrift for å åpne den. For å komme tilbake til sideinnstillingene klikker du på Sideinnstillinger øverst i panelet, trykker Esc, eller klikker på det grå området ved siden av siden.
- Nettstedsdesign inneholder farger, skrifter og oppsettinnstillinger som gjelder for alle sider. Se Velg farger, skrifter og oppsett.

Slik fungerer lagring
Redigeringsverktøyet lagrer for deg. Et øyeblikk etter at du slutter å endre noe, lagres utkastet ditt, og statusen i den øverste linjen går tilbake til Lagret, ikke publisert. Det finnes ingen lagreknapp.
En lagret endring er ikke live. Besøkende ser fortsatt den siste publiserte versjonen din til du klikker på Publiser.
Angre og gjør om
Klikk på Angre for å ta tilbake den siste endringen, og på Gjør om for å hente den tilbake. De husker endringene du har gjort siden du åpnet redigeringsverktøyet. Hvis du lukker eller laster inn redigeringsverktøyet på nytt, starter historikken på nytt fra den lagrede versjonen.
Tastatursnarveier
På en Mac bruker du Cmd i stedet for Ctrl.
| Taster | Hva de gjør |
|---|---|
| Ctrl + Z | Angre den siste endringen |
| Ctrl + Shift + Z | Gjør om |
| Ctrl + D | Dupliser den valgte blokken |
| Delete eller Backspace | Slett den valgte blokken |
| Esc | Fjern valget |
| Piltastene | Flytt den valgte blokken 1 piksel (hold Shift for 10) |
| Ctrl + piltastene | Flytt den valgte blokken én rute i rutenettet |
| Ctrl + Shift + piltastene | Gjør den valgte blokken én rute bredere, smalere, høyere eller lavere |