La kunder bytte abonnementsplan
La abonnentene dine bytte mellom planalternativene dine, for eksempel Månedlig og Årlig, fra kontoen sin, og velg hvordan et bytte belastes.
Når et abonnementsprodukt har planalternativer, for eksempel Månedlig og Årlig, kan du la abonnentene bytte mellom dem selv. De gjør det fra kontoen sin, så de trenger ikke å kontakte deg, eller avslutte og abonnere på nytt. Dette er av til du slår det på.
Før du starter
- Sett opp et abonnementsprodukt med planalternativer. Se Tilby månedlige og årlige planer.
- Kunder kan bare bytte mellom alternativene for samme produkt, ikke fra ett produkt til et annet.
Slå på planbytte
- I dashbordet for nettstedet ditt går du til Innstillinger > Funksjoner.
- Finn La kunder bytte abonnementsplan og slå på bryteren. Innstillingene under åpnes.

- Under Betaling ved bytte velger du hvordan et bytte belastes (se nedenfor).
- Under Oppstartsgebyr ved bytte velger du om oppstartsgebyret for den nye planen skal belastes.
- Hvis noen planer slutter å fornyes etter et fastsatt antall betalinger, bestemmer du om betalinger som allerede er gjort, skal telle mot lengden på den nye planen.
- I Tekst på knappen for bytte skriver du inn din egen tekst for knappen kunden klikker på. La feltet stå tomt for å bruke Bytt abonnementsplan.
Hver endring lagres så snart du gjør den.
Velg hvordan et bytte belastes
| Valg | Hva skjer |
|---|---|
| Ingenting nå: den nye prisen gjelder fra neste betalingsdato | Standardvalget. Kunden betaler ingenting ved bytte, og belastes den nye prisen når neste betaling forfaller. |
| Ta betalt for prisforskjellen ved oppgraderinger for resten av perioden | Hvis den nye planen koster mer per dag, betaler kunden forskjellen nå, for dagene som er igjen av perioden de har betalt for. |
| Ta betalt for forskjellen ved oppgraderinger, og kreditér det ubrukte beløpet ved nedgraderinger på neste betaling | Som over, og når den nye planen koster mindre per dag, krediteres den ubrukte delen av den gamle planen, slik at neste betaling tas senere. |
Når du velger et av de to siste valgene, vises to bokser under Bruk dette når de bytter til: Planer som ikke sendes og Planer som sendes. Begge er avkrysset fra start. Fjern krysset for en av dem for å hoppe over justeringen for den typen plan.
Payly avgjør om et bytte er en oppgradering eller nedgradering ved å sammenligne prisen per dag for de to planene. En årlig plan som koster mindre per dag enn en månedlig, regnes som en nedgradering når en månedlig abonnent flytter til den, og som en oppgradering den andre veien.
Hva kunden gjør
- Kunden logger inn på kontoen sin i butikken din og finner abonnementet.
- Kunden klikker på Bytt plan (eller din egen knappetekst). Knappen står på abonnementskortet, ved siden av Sett på pause og Avslutt.

- Kunden velger den nye planen fra listen, som viser prisen for hver plan og markerer Nåværende plan, og klikker deretter på Fortsett. Et felt for Antall vises under listen, med mindre produktet bare selges én om gangen.

- En gjennomgangsside merker endringen Oppgrader, Nedgrader eller Planendring. Den viser hva som forfaller i dag, eller at Det belastes ingenting i dag., og når den nye planen først belastes.

- Kunden klikker på Bekreft bytte.
Gjennomgangssiden på bildet gjelder en abonnent som flytter fra Monthly (39,00 USD per måned) til Yearly (390,00 USD per år). Den årlige planen koster mindre per dag, så siden kaller endringen en Nedgrader, selv om kunden binder seg til en lengre periode. Med standardvalget for belastning belastes ingenting før datoen da neste månedlige betaling skulle forfalt, og den første årlige betalingen tas da.
Når knappen ikke vises
- Abonnementet er satt på pause, har en forfalt betaling, er avsluttet eller er satt til å avsluttes. Bare aktive abonnementer og abonnementer i en gratis prøveperiode kan byttes.
- Produktet har ingen planalternativer.
- Planbytte er slått av.
Hvis kunden betaler med PayPal
Et PayPal-abonnement byttes alltid ved neste fornyelse. Ingenting belastes ved bytte, PayPal ber kunden godkjenne endringen, og innstillingene for belastning og oppstartsgebyr over gjelder ikke for det. Stripe-abonnementer følger innstillingene dine.
Medlemsnivået hører til produktet, så en kunde som bytter plan, beholder samme medlemsnivå.