Cum își gestionează clienții abonamentele

Clienții se conectează la Contul meu din magazinul dumneavoastră ca să își vadă, suspende, reia, schimbe sau anuleze abonamentele. Dumneavoastră alegeți ce pot face.

Fiecare magazin are o pagină Contul meu, unde clienții își văd comenzile și își gestionează abonamentele fără să vă scrie dumneavoastră. Acest articol descrie ce văd și ce pot face clienții acolo, precum și setările prin care decideți ce acțiuni le sunt permise.

Cum ajunge clientul la contul său

Contul unui client este creat când se abonează, folosind adresa de e-mail introdusă la finalizarea comenzii. Payly îi trimite un link de conectare imediat după prima plată, cu excepția cazului în care ați dezactivat e-mailul Link de conectare după o achiziție din Setări > E-mailuri. Clientul poate da oricând clic și pe pictograma contului din antetul magazinului dumneavoastră.

Nu există parole. Clientul introduce adresa sa de e-mail, iar Payly îi trimite un link de conectare și un cod de șase cifre. Consultați Cum funcționează conturile clienților și conectarea.

Pagina Conectați-vă a magazinului, care cere o adresă de e-mail și oferă să trimită un link de conectare prin e-mail

Ce vede clientul

Sub Abonamente, fiecare abonament este un card cu numele său, o stare, prețul și programul, metoda de plată (Stripe sau PayPal) și data reînnoirii. Starea este Activ, Perioadă de probă, Restant, Suspendat sau Anulat.

Secțiunea Abonamente din Contul meu, cu un card Studio Membership la $59.00 / lună și un card Open Studio Pass la $39.00 / lună, ambele marcate Activ, fiecare cu butoanele Suspendați și Anulați

În acest exemplu, schimbarea planului este activată, deci cardul Open Studio Pass are și un buton Schimbați planul. Studio Membership nu are opțiuni de plan, deci cardul său nu are acest buton.

Dacă dați clic pe card, se deschide o fereastră cu mai multe detalii: data la care a început, sfârșitul eventualei perioade de probă gratuite, numărul de plăți pentru care va rula, destinatarul livrării, dacă abonamentul include livrare, și lista plăților. Fiecare plată se deschide ca o comandă. Sub abonamente, Comenzi listează tot ce a cumpărat clientul.

Fereastra abonamentului Studio Membership, care afișează Activ, 1 x Studio Membership la $59.00 / lună, data de început, data reînnoirii, Plătit cu Stripe și o listă de plăți cu două plăți

Ce poate face clientul

  • Suspendați. După o confirmare, facturarea se oprește până când clientul reia abonamentul. Cardul arată atunci că nu se iau plăți până la reluare și afișează un buton Reluați.
  • Reluați. Facturarea începe din nou.
  • Anulați. După o confirmare, următoarea plată este oprită. Clientul păstrează abonamentul până la sfârșitul perioadei pe care a plătit-o deja, iar cardul afișează fără alte plăți, acces până pe urmat de data respectivă. Un abonament anulat nu poate fi suspendat.
  • Schimbați planul. Apare doar dacă ați activat schimbarea planurilor și produsul are opțiuni de plan. Consultați Permiteți clienților să schimbe planul.

Înainte de a suspenda sau anula, magazinul cere clientului să confirme. Caseta numește abonamentul și spune Suspendați acest abonament? Facturarea se oprește până când îl reluați. Clientul face clic pe Suspendați abonamentul ca să continue sau pe Reveniți ca să lase totul neschimbat. Anularea funcționează la fel, cu mesajul Anulați acest abonament? Îl păstrați până la sfârșitul perioadei plătite. și cu butonul Anulați abonamentul.

Caseta de confirmare pentru abonamentul Studio Membership, care întreabă Suspendați acest abonament?, cu butoanele Reveniți și Suspendați abonamentul

Pagina Contul meu nu are un formular pentru schimbarea cardului. Un client al cărui card s-a schimbat vă contactează sau răspunde la e-mailul pe care îl primește despre o plată eșuată. Consultați Reînnoiri și plăți eșuate.

Alegeți ce pot face clienții

Anularea și suspendarea sunt permise implicit. Pentru a schimba asta:

  1. În panoul de control al site-ului dumneavoastră, mergeți la Setări > Funcții.
  2. În cardul Ce pot face clienții singuri, activați sau dezactivați Anularea propriului abonament ori Suspendarea și reluarea propriului abonament.
    Cardul Ce pot face clienții singuri, cu comutatoarele Anularea propriului abonament și Suspendarea și reluarea propriului abonament ambele activate

Când o opțiune este dezactivată, butonul nu se afișează, iar clienții care încearcă oricum sunt rugați să vă contacteze. Pagina contului afișează și mesajul Pentru a anula sau modifica un abonament, vă rugăm să ne contactați. Anunțul de reînnoire din coș se schimbă și el, deci publicați site-ul după ce modificați setarea. Consultați Publicarea, actualizarea și scoaterea site-ului offline.

Sfat: Lăsați suspendarea activată dacă puteți. Un client care ar anula altfel poate suspenda în schimb, iar relația cu el rămâne.

Indiferent de alegere, puteți suspenda sau anula oricând un abonament chiar dumneavoastră. Consultați Vizualizați și gestionați abonamentele.

Articole similare

Last updated 2026-10-16